Comisarul şef Ioan Brîndaş, fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor, trimis în judecată pentru corupţie de procurorii DNA Oradea, rămâne deocamdată în arest.

Luni, Curtea de Apel Cluj i-a analizat cererea de eliberare pe cauţiune şi a decis să o respingă.

Ofiţerul a cerut eliberarea pe cauţiune pe 20 decembrie, la primul termen al procesului în care e judecat pentru corupţie, iar instanţa i-a cerut o garanţie de 30.000 lei pentru a analiza solicitarea, pe care, însă, în final, a respins-o.

Soluţia nu este definitivă, căci poate fi atacată prin recurs, iar cererea va fi analizată, din nou, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Comisarul şef Ioan Brîndaş a fost trimis în judecată în urmă cu două săptămâni pentru luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, favorizarea infractorului şi fals în declaraţii.

Citiţi despre acuzaţiile pentru fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor a fost trimis în faţa instanţei în articolul "Fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor, Ioan Brîndaş, trimis în judecată. Procesul va fi la Cluj!"