Compania de Apă Oradea (CAO) a majorat începând cu data de 1 iulie preţul metrului cub de apă potabilă de la 2,94 lei la 3,17 lei. La fel, tarifele pentru serviciile de canalizare şi epurare s-au scumpit de 1,23 lei pe metrul cub la 1,33 lei pe metrul cub, iar preţul canalizării pluviale a crescut de la 0,42 lei la 0,45 lei. Astfel, orădenii vor plăti cu circa 7,8% mai mult pentru apă şi canalizare.

"Ajustarea tarifelor este o măsură impusă prin contractul de împrumut semnat cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, care prevede că preţurile vor fi majorate de cel puţin două ori pe an cu rata inflaţiei. De asemenea, în noile preţuri se reflectă şi majorarea TVA-ului cu cinci procente", a declarat directorul CAO, Ovidiu Gavra, luni, într-o conferinţă de presă.

Tarifele pentru serviciile de apă şi canalizare au fost majorate prin ajustarea la inflaţie în limita indicelui preţurilor de consum de 103,62% aferent perioadei noiembrie 2009 - mai 2010, procent stabilit de Institutul Naţional de Statistică, şi au fost aprobate de Agenţia Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.