Compania de Apă Oradea va investi circa 2,2 milioane lei în extinderea reţelelor de apă şi canalizare în cartierele Episcopia Bihor şi Ceyrat.

Consiliul Local a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru extinderea conductelor pe străzile Ion Pop Reteganul, Mărgelelor, Gheorghe Pituţ şi Bunyitai Vince. La fel, se vor executa lucrări de extindere a conductelor la noul cartier de locuinţe din strada Ceyrat.

Lucrările vor fi scoase la licitaţie în perioada următoare, cu termen de execuţie până în şapte luni.

Pe lista investiţiilor CAO se mai numără lucrări de înlocuire a reţelelor de apă şi canalizare menajeră în valoare de 1,4 milioane lei pe străzile Mihail Kogălniceanu, 22 Decembrie (blocurile R10D, R10C, R8B, RL 12), Alexandru Cazaban (blocurile Z10 şi Z11), Caraiman, Lăcrimioarelor, Martin Andersen, precum şi pe Bulevardul Ştefan cel Mare, pe tronsonul cuprins între străzile Caraiman şi Teodor Neş.

În funcţie de complexitatea fiecărui proiect în parte termenul de predare al lucrărilor va fi între 2 şi 6 luni.

În paralel, CAO va organiza licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de reabilitare a canalizării pluviale pe strada George Coşbuc din centrul oraşului.

Investiţia, estimată la 445.000 lei, va avea un termen de predare de cinci luni şi va viza înlocuirea actualei canalizări din tub de beton care este colmatată pe mai multe porţiuni ca urmare a stării avansate de degradare care a dus la surparea pereţilor.