Începând din ianuarie 2012, Compania de Apă Oradea va face lunar citirea contoarelor consumatorilor.

"Până acum citirea se făcea trimestrial, iar clientul plătea lunar în baza unor estimări. Problema este că cei care în aceste trei luni au avut pierderi pe reţea la următoarea citire a contorului, când se făcea regularizarea, ajungeau să plătească sume enorme", a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Ovidiu Gavra, directorul CAO.

Directorul a exemplificat invocând cazul unei pensionare care, datorită unei spărturi pe reţeaua proprie, a ajuns să datoreze companiei nu mai puţin de 7.000 lei.

"Femeia a avut o avarie pe reţea pe unde s-a pierdut apă, la citirea de după trei luni nu a fost găsită acasă, a plătit tot estimat, iar când s-a făcut regularizarea a ieşit o sumă extraordinară. Or, dacă se făcea citirea contorului lunar, acea spărtură se identifica mult mai repede şi nu se ajungea în această situaţie", a spus directorul.

Ovidiu Gavra a declarat că deşi citirea lunară a contoarelor va constitui un efort suplimentar pentru CAO, societarea îşi asumă această situaţie pentru a veni în avantajul clienţilor.