Americanii de la Inteva vor să investească  7,1 milioane euro în parcul industrial din strada Ogorului. Consiliul Local şi-a mandatat marţi reprezentanţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea să aprobe documentele prin care compania se obligă, prin intermediul dezvoltatorului WTP Developement RO, să construiască o fabrică peste drum de cimitirul municipal.

Până la 400 de angajaţi

Potrivit celor declarate de primarul Ilie Bolojan în conferinţa de presă care a precedat şedinţa de Consiliu, compania Inteva va achiziţiona 5,8 hectare de teren în parcela din faţă a parcului industrial, pe care va amenaja căi de acces şi hale şi unde va investi încă 3,5 milioane euro în utilaje.

"Compania îşi propune să îşi înceapă activitatea în noua locaţie în decembrie 2018", a afirmat edilul. Bolojan a spus că angajările se vor face treptat, dar în final aici vor lucra 400 de angajaţi.

Inteva Products fabrică componente pentru sisteme de acoperişuri auto pentru Volkswagen, Skoda şi Mercedes Benz. Firma şi-a deschis cea de-a doua fabrică din România, după cea de la Salonta, în mai 2016, pe platforma fostului hypermarket Pic.

Drumurile noastre toate...

Pe de altă parte, în cadrul aceleiaşi şedinţe, aleşii orădenilor au mai aprobat organizarea unei licitaţii pentru atribuirea lucrărilor de întreţinere, reparaţii sau amenajări la străzi, poduri şi trafic rutier, timp de patru ani, pe raza municipiului Oradea.

Contractul încheiat în anul 2014 cu firmele Selina, care a preluat întreţinerea străzilor de pe malul stâng al Crişului Repede, şi Drumuri Orăşeneşti, care răspunde de arterele de pe malul drept, urmează să expire în primăvara anului viitor.

"Licitaţia va avea loc în toamnă, pentru ca în primăvară, când expiră actualul contract, să existe continuitate", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Potrivit edilului, licitarea lucrărilor în două loturi despărţite de Criş permite municipalităţii să facă comparaţia între modul de operare al celor două companii şi să pună presiune pe constructori.