Din fostul ştrand municipal a mai rămas doar amintirea. Clădirile au fost dezafectate, bazinele sunt deja demolate, iar în mijlocul amplasamentului tronează un deal de pământ şi moloz vizibil încă de pe celălalt mal al Crişului Repede, din Calea Mareşal Averescu. Bucăţile de moloz vor fi concasate şi refolosite în fundaţiile viitoarelor clădiri într-un amestec de beton care va fi în prealabil testat din punct de vedere al rezistenţei.
În prima lună de la demararea lucrărilor, firma Kesz a demolat construcţiile existente, şi-a făcut amenajarea de şantier şi a pregătit terenul pentru viitoarele construcţii. În prezent constructorul face lucrările pregătitoare pentru turnarea fundaţiei la prima clădire din viitorul aquapark.
Potrivit inginerului Sandor Lovas, manager de proiect din partea Kesz, în cursul zilei de joi, muncitorii vor turna platforma de lucru pentru radierul viitoarei clădiri, lucrare premergătoare turnării fundaţiei.
Clădirea pe trei niveluri, pe structură de lemn stratificat, va fi acoperită cu o cupolă de sticlă sub care care vor funcţiona patru tobogane, două bazine pentru adulţi şi copii şi vor exista zone de SPA care vor cuprinde de la saune până la săli pentru masaj. Concepută circular, construcţia va aminti de o floare de lotus pentru a individualiza aquapark-ul orădean.
Lucrările de amenajare a viitorului aquapark au fost câştigate de compania maghiară Kesz prin intermediul filialei din Cluj Napoca, pentru suma de 69,8 milioane lei, fără TVA. Finanţată din fonduri europene, investiţia va trebui finalizată în 10 luni.
Potrivit proiectului, Kesz Epito va trebui să construiască în aquapark 6 corpuri de clădire, 7 bazine pentru copii, adulţi, înot şi sărituri, precum şi 10 tobogane din care patru interioare şi şase exterioare. Bazinul de sărituri va fi desevit de un turn cu platforme la 10, 7,5 şi 3 metri pentru a putea deservi inclusiv competiţii oficiale.