Compania Naţională de Investiţii va construi pentru Universitatea Oradea un cămin studenţesc cu un număr total de 800 de locuri, a anunţat, joi, la Oradea, directorul CNI, Manuela Pătrăşcoiu.

800 locuri de cazare

Potrivit directorului CNI, investiţia va fi derulată în perioada următoare. "În momentul de faţă se află în faza iniţială a indicatorilor tehnico-economici, după care urmează să se realizeze proiectarea şi execuţia", a declarat Pătrăşcoiu.

Aceasta a evitat să pronunţe cifre exacte legate de costurile investiţii în absenţa unui proiect tehnic, dar a dat asigurări că investiţia va fi făcută.

Prezent la conferinţa de presă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, care e şi profesor în cadrul Universităţii orădene, a precizat că investiţia va presupune construcţia mai multor cămine, nu doar a unui imobil.

"Va fi probabil vorba de două sau trei clădiri cu un total  800 locuri", a spus Mang.

"Nu se justifică"

Chestionat de BIHOREANUL, vicepreşedintele CJ Bihor a afirmat că viitoarele spaţii vor rezolva problemele de cazare ale Universității, iar investiţia municipalităţii într-un cămin nou, care a și declanşat un adevărat scandal în Senatul Universităţii, nu se mai justifică.

"După părerea mea, căminul Primăriei nu se mai justifică, dar este o părere personală", a declarat Mang.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Bihor, investiţia este în prezent stopată de lipsa unui Plan Urbanistic General pentru zona campusului universitar.