Tribunalul Bihor a revocat încheierea dată în luna martie prin care a dispus deschiderea procedurii de insolvenţă a companiei Selina, solicitată chiar de firmă, care se plângea că nu are suficiente resurse pentru a acoperi datoriile faţă de bănci şi bugetul de stat, din cauza lipsei de lichidităţi, dar şi pentru că, în ultimul an, a reuşit să acceseze foarte puţine lucrări de achiziţii publice, iar cele finalizate nu i-au fost achitate.

Abia deschisă, procedura a şi fost închisă luna trecută, după ce instanţa a analizat cererile de opoziţie venite din partea a băncilor Transilvania şi Unicredit Ţiriac, principalii creditori ai societăţii, care au de recuperat de la aceasta peste 100 milioane de lei şi care susţineau că Selina că a introdus prematur solicitarea de deschidere a procedurii, fără a avea datorii ajunse la scadenţă.

Pe de altă parte, potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului, cele două bănci şi-au exprimat intenţia de a sprijini societatea pentru a-şi reveni pe linia de plutire. "Şi-au arătat disponibilitatea de a prelungi termenele de plată ale creditelor dar şi de a susţine demersurile făcute de firmă pentru eşalonarea datoriilor faţă de bugetul de stat. În acest sens, au formulat şi înaintat societăţii scrisori de intenţie prin care îşi exprimă şi formal această susţinere", a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor, Cristian Monenci.

Ca urmare, pe 4 aprilie, magistraţii secţiei de Contencios administrativ şi fiscal au decis revocarea hotărârii prin care au dispus deschiderea procedurii de insolvenţă a Selina. Decizia putea fi atacată în termen de 30 de zile, prin apel.

"Cum însă nici Selina şi nici creditorii săi nu au apelat la această cale de atac, aceasta a rămas definitivă", a mai precizat Cristian Monenci.