Parcul I.C. Brătianu din Oradea a găzduit vineri întrecerile finale ale concursului de cros desfăşurat în cadrul proiectului "Bihorul în mişcare", o acţiune organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor pentru elevii de clasele a V-a şi a VI-a şi care mai cuprinde şi competiţii de handbal şi minifotbal.

Etapa finală a întrecerilor de cros a reunit la start aproape 120 de elevi, concurenţi care s-au calificat pentru această fază după ce s-au clasat pe primele zece locuri la etapa anterioară, desfăşurată în şase zone ale judeţului (Oradea, Salonta, Valea lui Mihai, Aleşd, Marghita şi Beiuş).

Şi de această dată, băieţii au avut de parcurs 1200 metri, iar fetele, 1000 metri. La ambele secţiuni s-au impus elevii ai unor şcoli orădene, dar în partea superioară a ierarhiilor s-au regăsit mulţi copii din judeţ şi din mediul rural, semn că şi acolo există talente, numai că prea puţini au posibilitatea să facă sport de performanţă.

La băieţi, învingător a fost Adrian Bejuşca, de la Şcoala "Oltea Doamna", urmat de Claudiu Manea, de la Şcoala "Nicolae Bălcescu", tot din Oradea, iar pe locul III s-a clasat David Şuta, de la Şcoala "Zelk Zoltan" din Valea lui Mihai.

La fete, învingătoare a fost Patricia Goina, de la Şcoala nr. 11 din Oradea, urmată de Beatrix Nan, de la Liceul Teoretic "Ady Endre" tot din Oradea, iar pe poziţia a III-a de Timea Ivan, de la Şcoala nr. 1 Sâniob.

La final, eforturile copiilor au fost răsplătite cu premii de către sponsori, care i-au recompensat pe primii zece clasaţi. Au fost oferite astfel, pe lângă medaliile, diplomele şi trofeele, acordate de DJST Bihor, şi premii constând în echipament sportiv  (oferite de Decathlon), precum şi rechizite şi alte accesorii (de la Selgros).

Festivitatea a fost oficiată de directorul DJST Bihor, Petruţ Drăgan, inspectorul şcolar de educaţie fizică şi sport, Călin Hoţupan, precum şi de reprezentanţii sponsorilor.

"Încurajarea practicării mişcării şi depistarea copiilor de perspectivă constituie scopurile acestei acţiuni, care urmează să-şi desemneze şi cele mai bune echipe la minifotbal şi handbal, la sfârşitul săptămânii viitoare", a declarat Petruţ Drăgan, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor.


Clasamentul în prima sa parte de la etapa finală a crosului din cadrul proiectului "Bihorul în mişcare":

Băieţi:

1. Adrian Bejuşca (Şcoala "Oltea Doamna" Oradea)

2. Claudiu Manea (Şcoala "Nicolae Bălcescu" Oradea)

3. David Şuta (Şcoala "Zelk Zoltan" Valea lui Mihai)

4. Florin Covaci (Şcoala nr. 2 Tăşad)

5. Tudor Andrei Pop (Colegiul Naţional "Teodor Neş" Salonta)

6. Alexandru Bronţ - Colegiul Naţional "Teodor Neş" Salonta

7. George Negrean (Şcoala "Oltea Doamna" Oradea)

8. Viorel Moise (Şcoala "Nicolae Porumb" Tulca)

9. Cosmin Abrudan (Liceul Teoretic Nr. 1 Bratca)

10. Nicuşor Borz (Şcoala nr. 1 Avram Iancu)

Fete:

1. Patricia Goina (Şcoala nr. 11 Oradea)

2. Beatrix Nan (Liceul Teoretic "Ady Endre" Oradea)

3. Timea Ivan (Şcoala nr. 1 Sâniob)

4. Korodi Margit (Şcoala "Balasi Jozsef" Curtuişeni)

5. Denisa Curpaş (Colegiul Naţional "Teodor Neş" Salonta)

6. Peto Alexandra (Şcoala Sântion)

7. Florentina Ghitea (Colegiul Naţional "Teodor Neş" Salonta)

8. Kulinyak Greta (Şcoala Şimian)

9. Roxana Dordea (Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" Aleşd)

10.Ioana Vancea (Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" Aleşd)