Oradea va organiza o competiţie majoră în acest an. Este vorba despre turneul final al Ligii Campionilor Europeni la minifotbal.

După cum se ştie, conducerea echipei AEK Oradea, care anul trecut a câştigat, în premieră pentru România, titlul continental la minifotbal, şi-a depus candidatura pentru a organiza în 2023 turneul final al EMF Champions League.

Deşi au avut contracandidate serioase, precum oraşele Sofia (Bulgaria), Rimini (Italia) şi Dubrovnik (Croaţia), Oradea a câştigat organizarea ediţiei din acest an a celei mai prestigioase competiţii continentale inter-cluburi la minifotbal.

Biroul Executiv al Federaţiei Europene de Minifotbal s-a reunit la Sofia, unde a votat în unanimitate pentru Oradea.

"Am primit vestea pe care o aşteptam. Oradea va găzdui în premieră turneul final al celei mai importante competiţii europene inter-cluburi de minifotbal. Biroul Executiv al European Minifotball Federation întrunit la Sofia a votat în unanimitate candidatura oraşului Oradea. Este o bucurie şi o satisfacţie imensă pentru noi", a declarat managerul AEK Oradea, Spiros Baltsavias.

Conform managerului AEK Oradea, turneul final va avea loc în perioada 6-10 septembrie 2023.

"Vrem să-l organizăm la cel mai înalt nivel. Terenul principal va fi în sală, unde vom monta suprafaţa sintetică. A fost aleasă această variantă pentru a evita eventualele precipitaţii care ar putea perturba competiţia, iar terenurile secundare vor fi la Baza Tineretului. Aportul Federaţiei Române de Minifotbal a fost important şi le mulţumim pentru sprijin. Turneul va fi televizat de o televiziune naţională", a mai declarat Spiros Baltsavias.

De precizat că turneul final al EMF Champions League va reuni la Oradea cele mai bune 24 de echipe din Europa, iar România va avea trei reprezentante.

Printre acestea se va număra AEK Oradea, deţinătoarea trofeului, iar celelalte două vor fi campioana şi vicecampioana naţională.

În caz că AEK se va situa şi în acest an pe unul din primele două locuri din competiţia internă, atunci echipa de pe locul III va avea şi ea drept de participare în Champions League.

De asemenea, pe lângă cele 24 de echipe, tot atunci vor participa alte 16 formaţii, care se vor întrece, în paralel, în turneul Masters.

Astfel, în total, la începutul lunii septembrie, 40 de echipe din întreaga Europă vor fi prezente la Oradea.

"Cu cele 40 de echipe participante vom avea circa 1.000 de jucători, delegaţi, oficiali, plus suporteri, care vor veni la Oradea în aceea perioadă. Va fi şi o bună promovare a oraşului cu prilejul acestor competiţii de minifotbal", a mai precizat Spiros Baltsavias, omul căruia i se datorează dezvoltarea minifotbalului în Oradea şi judeţul Bihor, dar şi performanţele obţinute.

De altfel, spune Spiros,"obiectivul AEK Oradea este să păstreze trofeul continental, mai ales că vom juca în faţa propriilor suporteri".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!