Poloiştii echipei CSM Oradea nu pot scăpa de complexul stelist al ultimilor ani. Deşi s-au dus încrezători în propriile forţe la jocul din ultima etapă a turului de campionat din Superliga Naţională, joc programat vineri seară, de Ziua Naţională, în bazinul echipei bucureştene, jucătorii echipei bihorene au trebuit să se recunoască învinşi şi de această dată în faţa Stelei.

Militarii s-au impus acum cu scorul de 7-5 şi rămân neînvinşi în ediţia 2023-2024 a campionatului intern. În schimb, pentru CSM Oradea este prima înfrângere din acest sezon.

Deşi orădenii au marcat primul gol al disputei din etapa a 7-a, steliştii au replicat foarte bine şi au înscris de trei ori la rând, pentru a intra în prima pauză în avantaj cu 3-1.

În sfertul II, bucureştenii au marcat primi, pentru a se desprinde la 4-1. Elevii antrenorilor Ciprian Cîmpianu şi Christian Sandor au avut reacţie însă şi au înscris de două ori pentru a se apropia la un singur gol, scor 4-3. Acesta avea să fie scorul la jumătatea confruntării.

În partea a doua au fost alte două situații în care orădenii s-au apropiat la un gol, dar nu au putut egala, pentru că Steaua s-a menţinut la timonă, a condus cu 6-4, iar mai apoi cu 7-5, scor care avea să fie înregistrat la ultima pauză.

În ultimele opt minute, CSM Oradea nu a mai avut tăria de caracter de a întoarce situaţia. Ba mai mult, nu a înscris deloc, dar nici steliştii nu au reuşit să mai marcheze, astflel că rezultatul final a fost cel după primele trei sferturi, 7-5 în favoarea Stelei.

Pentru echipa bihoreană în acest meci, Tiberiu Negrean a înscris două goluri, iar celelalte trei reuşite au aparţinut lui Petar Velkic, David Belenyesi și Mihnea Gheorghe. De la stelişti, principalul marcator a fost Nebojsa Vuskovic, autor a patru goluri.

Ca urmare a acestui eşec, CSM Oradea încheie anul 2023 în Superliga Naţională cu 7 victorii și o înfrângere, în timp ce steliştii au doar victorii pe linie. Lupta între cele două echipe se va da în continuare şi în prima parte a anului viitor, când va avea lor returul, iar mai apoi faza play-off.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!