Un tânăr în vârstă de 20 ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru furt calificat, fiind bănuit că a fost implicat într-unul din cele trei furturi comise în urmă cu câteva săptămâni de orădeanul Florin Marta, hoţul care a spart aceeaşi casă din Oradea de trei ori la rând.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu, tânărul în vârstă de 20 ani reţinut, joi, de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului Oradea este bănuit că a participat la spargerea comisă de Marta în data de 15 aprilie.

"În intervalul orar 14.00 - 14.30, acesta ar fi pătruns prin escaladare şi efracţie într-o locuinţă din Oradea şi ar fi sustras aparatură electrocasnică, cauzând un prejudiciu apreciat la 1.000 de lei", se arată în informare.

Spargerea din 15 aprilie la care a participat tânărul orădean este ultima comisă de Florin Marta, orădeanul în vârstă de 22 de ani arestat deja pentru furt calificat în formă continuată. Tânărul este acuzat că a spart în trei rânduri o locuinţă din Oradea, furând butelii, electrocasnice, scule şi telefoane mobile.

Proprietarul locuinţei a reclamat spargerile de fiecare dată, însă hoţul a fost prins în ziua ultimei spargeri. "Prejudiciul a fost recuperat de poliţiştii orădeni în proporţie de aproximativ 70%", precizau reprezentanţii Poliţiei Bihor.

Marta este "client" vechi al poliţiştilor, fiind judecat deja în mai multe dosare penale, tot pentru furt.

El a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore. Marţi, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, iar apoi şi Judecătoriei Oradea, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă de 30 de zile.