N-am fost un fan al piramidei din Primărie, m-am îndoit mai ales de oportunitatea construirii ei, pe seceta asta bugetară. Dar sunt convins că, până la urmă, orădenii se vor bucura de noile condiţii, iar primarul nici nu-şi va face vilă la Paleu din comisioane şi nici nu se va încurca, de exemplu, cu nora şefului comunităţii armene.

Nişte reporteri de la Gândul au botezat, însă, lucrarea "piramidă cu WC", demonstrând că, în ciuda buletinului de Bucureşti, rămân tributari originii lor rurale. Eu unul nu văd ce e rău să se facă WC-uri într-un spaţiu care conţine şi o cantină-restaurant. Poate că ei, când merg la bufetul din satul natal, obişnuiesc să-şi facă nevoile şi neamul pe gardul Primăriei, dar noi avem alte pretenţii. Miştocarii ar rămâne surprinşi să afle că şi la piramida de la muzeul Luvru există grupuri sanitare...

Subiectul a fost dezbătut şi de Mircea Badea. Acesta a profitat de o explicaţie total inabilă a primarului nostru, care explica ştiinţific că de fapt e vorba de două cuburi care intră unul în altul. Formaţia de profesor de matematică l-a trădat pe Bolojan, căci nu vorbeşti de cuburi unui Badea cap-pătrat, care poate lua povestea ca pe un afront personal. Chiar aşa, ce are omul cu dumneavoastră, dom' primar? I-aţi fost cumva profesor?

Dacă Bolojan ar fi explicat că e vorba doar de un spaţiu de birouri, nu s-ar mai fi făcut atâtea valuri. În ţara asta degeaba încerci să faci lucruri bune dacă rămâi în ipostaza politehnistului, a celui care are privirea inteligentă dar nu se poate exprima. Oricum, e greşit să crezi că tu le ştii pe toate şi să nu apelezi la biroul de comunicare, fiindcă s-ar putea să pierzi puncte importante la capitolul imagine.