Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu, şi colegul ei de la Jandarmeria Bihor, sublocotenentul Valeriu Macovei, au primit distincţia de "Comunicatorul Anului în Ministerul Afacerilor Interne".

Distincţiile au fost acordate cu ocazia "Zilei Comunicatorului din MAI", care se va sărbători începând de anul acesta pe 20 iunie.

"Nu pot să vă ascund surpriza şi emoţia cu care, miercuri, am avut onoarea de a primi distincţia, pentru arma Poliţie. Le sunt recunoscătoare colegilor de la Poliţia Română, cei care au făcut propunerea şi au crezut mereu în mine şi colegilor de la MAI care au ales să îmi ofere această neaşteptată şi onorantă distincţie!", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În vârstă de 43 ani şi absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Oradea, comisarul şef Alina Dinu este purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor din anul 2004, fiind unul dintre cei mai vechi şi experimentaţi comunicatori din Poliţia Română.

Colegul ei, sublocotenentul Valeriu Macovei, în vârstă de 34 ani, este originar din Vatra Dornei. El este absolvent al Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I" Bucureşti şi al Facultăţii de psihologie din Oradea, fiind purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor de anul trecut.