Comunitatea fotbalistică din Bihor este din nou îndoliată. S-a stins Paul Popovits sr., un nume important pentru echipa fanion a judeţului, FC Bihor.

Paul Popovits, cel care a jucat, dar şi a antrenat în mai multe perioade la "roş-albaştrii" bihoreni a plecat la cele veşnice în cursul dimineţii de miercuri, la vârsta de 72 de ani.

"Ai fost idolul meu. Îmi este tare greu să scriu de tine la trecut. Nu am cuvinte să spun ce durere mi-ai lăsat în suflet. Nu am dorit niciodată să sosească clipa asta. Te-am iubit şi te iubesc enorm. Să ai grijă de noi de acolo de sus. Meciul tău s-a terminat", este mesajul emoţionant postat pe Facebook de fiul său, Paul Popovits junior, şi el fost jucător, devenit antrenor de fotbal. 

Şi conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor a anunţat pierderea lui Popovits senior, tot printr-o postare pe Facebook. "S-a stins Paul Popovits sr. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor regretă profund dispariţia fulgerătoare a fostului jucător emblematic al fotbalului bihorean, Popovits Paul sr. şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate", este postarea celor de la AJF.

Paul Popovits s-a născut la Oradea pe 21 iunie 1948, ca jucător a evoluat pe postul de fundaş stâng. A jucat aproape toată cariera pentru două cluburi, FC Bihor (care la început s-a numit Crişul) şi UTA. De asemenea, a jucat patru meciuri pentru naţionala României, debutând într-un meci împotriva Albaniei.

La echipa fanion a judeţului Bihor, Paul Popovits a evoluat în două rânduri, mai întâi în perioada 1964-1970, pe când se numea Crişul Oradea. Atunci, Popovits a disputat 94 de meciuri şi a înscris 7 goluri. Mai târziu, a jucat pentru echipă când aceasta se numea deja FC Bihor. Astfel, în perioada 1974-1978 a evoluat în 90 de partide şi a înscris 11 goluri.

În intervalul 1971 - 1974, Paul Popovits senior a jucat pentru UTA, disputând 106 partide şi înscriind două goluri.

Ulterior a făcut parte de mai multe ori din staff-ul tehnic al clubului FC Bihor.