Concertul de Crăciun de la Catedrala Sf. Nicoale din centrul orașului a devenit deja o tradiție ce precede Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului. Miercuri, 20 decembrie, de la ora 19, mai multe coruri vor colinda pentru a vesti venirea Crăciunului.

„Cu binecuvântarea Preasfinției Sa Virgil Bercea, în fiecare an, are loc Concertul de Crăciun organizat de Episcopia Greco-Catolică de Oradea. Corurile invitate vor aduce împreună Cântare Domnului vestind Nașterea Mântuitorului. Vă invităm să vă încărcați sufletul cu speranță, pace și iubire dumnezeiască”, transmit organizatorii.

Concertul de Crăciun va fi deschis de Corul „Schola Cantorum” al studenților teologi de la Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sf. Trei Ierarhi” din Oradea, dirijat de Radu Mureșan, iar apoi vor interpreta: Corul Facultății de Muzică, dirijor Carmen Rus, Corul Voces, condus de Ovidiu Iloc, Corul Bazilicii Romano-Catolice din Oradea sub bagheta lui János Zsigmond Kristófi și Corul Buna Vestire–Francisc Hubic, dirijor Radu Mureșan.

De asemenea, și în data de 15 decembrie, doritorii sunt așteptați la Concertul de Crăciun susținut de mai multe grupuri și coruri de copii.

Concertul din data de 20 decembrie este ultimul din seria evenimentelor culturale organizate în acest an de Episcopia Greco-Catolică de Oradea, care adaugă: „Lăudaţi pe Domnul cu harpa, lăudaţi-L cu alăuta cu zece coarde! Cântaţi-I o cântare nouă! Faceţi să răsune coardele şi glasurile voastre!”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!