La o zi după ce DNA a anunţat că este cercetat pentru spălare de bani în dosarul deschis pe numele vicepreşedintelui CJ Bihor Alexandru Kiss, Miklóssy Ferenc, administratorul firmei Keviep, cea care deţine groapa de gunoi a Oradiei, a reacţionat afirmând, asemeni colegilor săi de anchetă, că dosarul e făcătură politică. "Suspiciunea este total absurdă", susţine el.

"Acuzaţia adusă împotriva societăţii Keviep Kft. o considerăm a fi creată pe motive politice, care este lipsită în totalitate de adevăr şi nefondată, şi astfel le (!) refuzăm pe deplin", arată un comunicat transms vineri după amiază în numele lui Miklóssy, care e totodată şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Debreţin.

Amintind că suspiciunea se referă la atribuirea de către Primăria Oradea a contractului pentru depozitul ecologic de deşeuri, procedură derulată în anul 2003, Miklóssy susţine că de fapt "corectitudinea hotărârii este dovedită de faptul că depozitul de deşeuri de atunci funcţionează în mod optim şi eficient, Keviep Kft. a investit în acest obiectiv 13 milioane de euro, prin aceasta îndeplinindu-şi toate obligaţiile contractuale", astfel că "în Oradea funcţionează depozitul cel mai modern şi cel mai eficient al ţării".

"Decizia de atribuire a fost luată în urma unor verificări şi negocieri timp de jumătate de an, de către comisia complexă, înfiinţată în cadrul Primăriei. Persoanele amintite nu puteau face parte din această comisie, nu puteau avea nici o influenţă asupra aceasteia", arată Miklóssy Ferenc, cu trimitere la Alexandru Kiss, care pe atunci era preşedintele Consiliului Judeţean.

Reprezentantul Keviep mai susţine că firma pe care o reprezintă "nu a avut niciodată nu a avut relaţii comerciale cu persoanele amintite, respectiv cu societăţile acestora - inclusiv Consiliul Judeţean". "Suspiciunea comunicată este total absurdă şi din acest punct de vedere. Suntem siguri, că cercetările - respectiv procedura în instanţă, dacă va avea loc - şi procedura legală şi independentă, vor dovedi în mod cert că suspiciunile sunt total nefondate", conchide Miklóssy Ferenc.

Potrivit DNA, administratorul Keviep, la fel ca şi Miklossy Ferenc Laszlo, fiul celui dintâi şi tototdată administrator al East Bau Construct SRL Oradea, este acuzat de spălare de bani. Alexandru Kiss este acuzat că, în perioada 2003-2006, pe vremea când era preşedinte al CJ Bihor, a primit în mod repetat mită pentru a facilita firmelor Selina şi Keviep obţinerea unor contracte publice.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolele:

Lovitură a DNA: Vicepreşedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, urmărit penal pentru luare de mită!

Alexandru Mudura, despre dosarul DNA: Nu mă fac vinovat de nimic, e o acţiune politică!

Kiss, referitor la acuzaţiile aduse de DNA: Faptele pe care le scot acum au mai fost cercetate de 3-4 ori