Consiliul Local Oradea, reunit în şedinţă de îndată, a aprobat luni cu unanimitate de voturi suplimentarea bugetului Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune pentru a putea finanţa concertul José Carreras care va avea loc pe 6 septembrie în Piaţa Unirii.

José Carreras în Piaţa Unirii

Evenimentul muzical ale cărui costuri se ridică la 140.000 de euro va fi cofinanţat cu municipalitate cu 90.000 euro şi de Consiliul Judeţean Bihor cu 30.000 euro. Diferenţa va fi suportată din costul biletelor.

"Un concert de acest gen nu cred că a mai avut loc în Oradea. După ce vom avea aprobată Hotărârea de Consiliu, vom semna contractul cu José Carreras pentru organizarea evenimentului", a declarat primarul Florin Birta, în deschiderea şedinţei de luni a Consiliului Local.

Potrivit primarului, concertul lui Carreras va creşte notorietatea Oradiei şi va atrage turişti din ţară şi străinătate.

"Ne bucurăm", dar...

Consiliul Local Oradea, întrunit în şedinţă de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi suplimentarea bugetului APTOR pentru organizarea evenimentului, chiar dacă reprezentanţii opoziţiei au avut unele obiecţiuni.

"Ne bucurăm că va veni un astfel de nume în Oradea. (...) Vom aloca 120.000 euro, diferenţa (n.r. de 20.000 euro) urmând să fie acoperită din vânzările de bilete. Astfel de venituri, la un nume atât de răsunător, sunt ridicole. Locaţia nu se pretează pentru aşa ceva", a spus liderul grupului PSD, Emilian Pavel.

Social-democratul a reproşat conducerii Primăriei că modul în care a fost proiectată reabilitarea Pieţei Unirii permite un număr prea mic de participanţi la astfel de evenimente.

"Greşelile dumneavoastră le plătesc orădenii pentru că trebuie acum să subvenţionăm acest eveniment", a spus Pavel.

Doar 2.000 de spectatori

Primarul Florin Birta i-a răspuns la rândul său social-democratului: "E bine că am trecut de la nivelul de trai al orădenilor la faptul că Piaţa Unirii e prea mică. Probabil că la viitoarea reabilitare a Pieţei Unirii va trebui să demolăm Palatul Vulturul Negru ca să încapă mai multă lume", a zis Birta, care a declarat că "am crezut că veţi ridica problema orădenilor care nu îşi permit să îşi cumpere un bilet..."

Primarul de Oradea a afirmat că numărul participanţilor la eveniment este limitat nu de dimensiunile Pieţei Unirii, ci de restricţiile sanitare.

"Acest concert va fi organizat cu respectarea condiţiilor pandemice de distanţare fizică. Dacă puteam pune scaun lângă scaun încăpeau mai mulţi oameni în Piaţa Unirii, dar nu putem", a spus Birta.

După cum BIHOREANUL a mai scris, biletele la concertul din 6 septembrie vor fi puse în vânzare începând de marți, pe portalul iabilet.ro.