În urma concertului caritabil "Muzica pentru Viaţa", care a avut loc în 9 iulie şi care a adunat pe scena amplasată în Cetatea Oradea 10 tenori din 10 ţări, conduşi de dirijorul italian Leonardo Quadrini, organizatorii au anunţat că au adunat peste 20.000 de euro, iar o parte din sumă a şi fost folosită pentru a trata o fetiţă bolnavă de cancer din Oradea.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Italiani in Bihor, condusă de Antonio Sargenti, şi a avut ca scop strângerea de bani din biletele puse în vânzare pentru eveniment şi din donaţiile către asociaţie, urmând ca valoarea totală să fie direcţionată către spitalul "Burlo Garofolo" din Trieste, unde sunt trataţi copiii care suferă de afecțiuni oncologice.

"Spre marea noastră surpriză am reuşit să strângem suma de 20.770 de euro, care va ajuta copiii care au nevoie de tratament la spitalul Burlo din Trieste. Din sponsorizările strânse din luna octombrie 2021 pentru acest eveniment important, suma de 10.001 de euro a fost deja folosită pentru a trata o fetiţă din Oradea care acum este complet vindecată", au anunţat organizatorii pe pagina de Facebook. 

Cu banii rămaşi asociaţia va continua să ajute copiii bolnavi. "Pentru suma rămasă din totalul donaţiilor, va fi plăcerea noastră să vă ţinem la curent când o donăm pentru a ajuta la salvarea unei vieţi", au adăugat aceştia.

Ideea concertului caritabil i-a venit lui Antonio Sargenti după o discuţie cu episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, care i-a povestit că sunt familii ce-i cer ajutorul căci copiii lor au nevoie de intervenţii medicale oncologice care se pot face în Italia, la un spital numit "Burlo Garofolo" din Trieste. De altfel, spitalul din Trieste şi Spitalul Judeţean din Oradea au încheiat un parteneriat, iar cadrele medicale vor lucra împreună pentru a ajuta copiii bolnavi. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!