Există o rivalitate puternică între Consiliul Judeţean şi Primăria Oradea. Nu e uşor pentru UDMR să se simtă vioara a doua după ce ani de zile, profitând de indolenţa sau prostia celorlalte partide, a făcut cam ce a vrut în acest judeţ.

Dacă înainte partidele se urmăreau şi se cenzurau pentru ca nu cumva unul să fure mai mult ca altul, acum lucrurile trebuie să se schimbe. Este normal şi obligatoriu un control între partide, unde prezumţia de nevinovăţie nu are ce căuta. Dar în actuala structură de putere de la Oradea şi de la Judeţ, cred că rivalitatea ar trebui să se materializeze în cât mai multe proiecte făcute, nu în cât mai multe proiecte trântite.

Face Bolojan un drum care să ne lege de viitoarea Autostradă? Pasztor nu are decât să ducă la bun sfârşit reabilitarea drumurilor turistice! Se construiesc în Oradea încă două parcuri industriale? Judeţul să facă cinci!

E foarte bine că se va mai construi încă un terminal la Aeroport. Dar ca să avem şi curse destule, şi banii Primăriei sunt buni.

Nimeni n-o să-i ia laurii lui Pasztor sau lui Bolojan. Chiar nici nu-mi pasă că preşedintele Consiliului Judeţean şi-a angajat fotograf personal care să dăltuiască în Photoshop marile realizări ale regimului, dacă acestea există.

Şi, ca temă de competiţie ce duce la progres, i-aş invita pe cei doi lideri la o întrecere. Primăria să organizeze Târgul de iarnă în Piaţa Unirii şi Consiliul Judeţean în Cetate. Să vedem fiecare de ce e în stare.