Un număr de 435 de persoane s-au înscris la concursul care se desfăşoară în această perioadă pentru ocuparea celor 54 de posturi vacante de subofiţeri şi ofiţeri, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Pentru cele 4 posturi de ofiţeri specialişti, se "bat" 33 de candidaţi, în timp ce pentru 48 de posturi de agenţi s-au înscris 400 de persoane. În cazul altor două posturi de ofiţeri, care pot fi ocupate prin reîncadrare, sunt înscrişi doar 2 candidaţi.

"Înscrierile pentru posturile de agent s-au terminat pe data de 7 octombrie, în timp ce pentru funcţiile de ofiţer, termenul de înscriere a fost până duminică, 23 octombrie", a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Dintre cele 48 de posturi de agenţi destinate încadrării din sursă externă, 4 sunt pentru structurile de ordine şi siguranţă publică în cadrul poliţiilor orăşeneşti, 42 sunt în cadrul posturilor de poliţie de pe raza judeţului Bihor şi 2 sunt posturi de agent de poliţie - conductor câine, în cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti.

Alte 2 posturi sunt destinate pentru reîncadrare, respectiv 1 post de ofiţer şi 1 post de agent.

Posturile de ofiţer specialist care pot fi ocupate prin încadrare din sursă externă sunt pentru Serviciile Financiar, Comunicaţii şi Informatică, respectiv Serviciul Logistic.