Consiliul Județean Bihor a anunțat vineri că pentru proiectarea Centrului Multifuncțional pentru spectacole, conferințe și congrese, proiect derulat împreună cu Primăria Oradea, a lansat un concurs internațional.

„Concursul are ca scop selectarea celor mai bune propuneri pentru construirea centrului, promovând interesele locuitorilor județului pentru creșterea calității vieții și implicit a patrimoniului construit”, a transmis CJ Bihor, precizând că viitorul centru „va găzdui reuniuni, congrese sau conferințe și spectacole, dar va funcționa și ca un hub creativ, contribuind astfel la dezvoltarea turismului cultural, științific și de afaceri în municipiul Oradea și județul Bihor”.

Specialiștii interesați pot depune proiecte până la data de 30 noiembrie, inclusiv, până la ora 17.00. Pe 6 octombrie, adică miercurea viitoare, este programată o vizită pe amplasamentul vizat, în zona unde se află și alte instituții de cultură, precum Biblioteca Județeană și Muzeul Țării Crișurilor.

Jurizarea va avea loc pe data de 2 decembrie, urmând ca rezultatele să fie publicate a doua zi. După perioada de contestații, proiectul câștigător va fi prezentat public pe data de 15 decembrie.

Juriul este format din arhitecții Adrian Spirescu, prof.dr. Vlad Gaivoronschi, Radu Fortiș și Ioana Filip, precum și vicepreședintele Consiliul Județean Bihor, Călin Gal.

Premiile puse la bătaie constau în contravaloarea contractului de proiectare, în limita a maximum 3% din valoarea devizului estimativ general al proiectului câștigător (premiul I), 40.000 lei (premiul II), 25.000 lei (premiul III), mențiuni pentru concurenții clasați pe locurile 4 și 5 și diplome de participare pentru toți concurenții înscriși în competiție și care nu se retrag ulterior înscrierii.

Clădirea viitorului Centru Multifuncțional ar urma să aibă o sală principală cu o capacitate de 1.000 – 1.200 locuri și alte săli adiacente. Centrul ar urma să fie construit pe o suprafață de aproximativ 3.500 metri pătrați și să aibă o înălțime maximă de 24 de metri.

Pe site-ul Consiliului Județean Bihor a fost creată și o pagină dedicată acestui concurs: https://www.cjbihor.ro/centrucultural, unde pot fi accesate documentația pentru concurs, documentația suport, documentația foto și video, calendarul și datele de contact.