Municipalitatea a anunţat vineri - prin presa locală, pe site-urile Primăriei şi ale spitalelor, precum şi la avizierele acestor instituţii - scoaterea la concurs a posturilor de manageri la cele patru spitale gestionate de Primăria şi Consiliul Local Oradea: Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie.

Potrivit acestor anunţuri, concursurile vor avea loc, pentru fiecare spital în parte, la sediul unităţii, pe 7 decembrie, respectiv 13 şi 14 decembrie 2010.

Între condiţiile de participare pentru candidaţi se află următoarele: să fie cadre universitare sau să aibă titlul de medic primar, să fie absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau în management sanitar agreate de Ministerul Sănătăţii, şi să nu fi fost condamnaţi penal sau să nu fie în curs de urmărire penală.

Postul de manager la Spitalul Clinic Judeţean Oradea (ocupat cu titlu de interimar de către doctoriţa Carmen Pantiş, numită prin dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor Radu Ţîrle) nu a fost scos la concurs deoarece, deşi există hotărâri ale Consiliului Local Oradea şi CJ Bihor privind transferul acestei unităţi către municipalitate, predarea unităţii nu poate avea loc înaintea emiterii unei Hotărâri de Guvern care să consfinţească acest transfer.