Desfăşurată în Oradea şi împrejurimi, cea de-a VII-a ediţie a concursului de triathlon "Arobs X-Man Romania" a reunit la start sportivi din şapte ţări, Polonia, Slovacia, Croaţia, Italia, Franţa, Ungaria şi România.

Aceştia s-au întrecut pe mai multe distanţe la trei probe, de înot ciclism şi alergare.

Organizată Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor, competiţia a debutat sâmbătă dimineaţă cu startul care s-a dat la Hanul Pescarilor. Proba de înot a avut loc pe Lacul Săldăbagiu, cursa ciclistă s-a disputat pe traseul Săldăbagiu – Paleu – Uileacul de Munte – Cetariu – Cauaceu, iar alergarea a fost găzduită de Parcul "IC Brătianu".

În urma desfăşurării întrecerilor, la Individual Full, pe primul loc la feminin s-a situat croata Maja Urban, care a terminat concursul în timpul de 10:47:15, urmată de Andreea Călugăru din România, cu 10:17:35, în timp ce pe locul III s-a situat Eva Gyebnar din Ungaria, cu 13:37:33.

Orădeanca Anamaria Bako, de la clubul organizator, a terminat a patra, în timpul de 13:46:14.

La masculin, primul a fost Vatai Miklos din Ungaria, cronometrat în timpul de 9:29:51. Pe locul II s-a situat Andrei Dan Dudu din România, care a terminat traseul în 10:17:35, în timp ce locul III a fost ocupat tot de un român, Maier Andras, care a încheiat cursa în 10:40:47.