Consiliul Superior al Magistraturii a făcut publice, joi, rezultatele obţinute de magistraţii înscrişi la concursul organizat în perioada 21 septembrie - 12 decembrie pentru ocuparea funcţiilor de conducere vacante din parchetele şi instanţele din ţară.

Potrivit datelor comunicate, preşedinta Judecătoriei Oradea, Julieta Crăciun, rămâne la conducerea instituţiei, după ce a obţinut o medie de 8,52, faţă de contracandidata sa, actuala vicepreşedintă a instanţei, judecătoarea Carmen Domocoş, care a strâns 8,23.

În acelaşi timp, însă, Domocoş, care e soţia decanului Baroului de avocaţi Bihor, Cristian Domocoş, a candidat şi pentru postul de vicepreşedinte a Tribunalului Bihor, pe care a reuşit să şi-l adjudece. Ea a surclasat-o pe judecătoarea Maria Stance, din cadrul Secţiei civile a Tribunalului, cu o medie de 8,20 faţă de 8,04.

În cazul procurorilor, Vasile Popa, şeful secţiei Urmărire Penală din Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, a devenit noul prim-procuror al judeţului, cu o medie de 8,76, contracandidatul său, Lajos Imre, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, obţinând doar 7,66.

Funcţia de prim-procuror adjunct va reveni procuroarei Aurelia Morar Herlea, care a obţinut o medie de 9,75. Contracandidata ei, Minodora Basma, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a obţinut nota 7,32 în urma susţinerii proiectului de management şi a absentat de la proba scrisă, fiind descalificată.

Funcţiile scoase la concurs şi care au rămas vacante în lipsă de candidaţi - cea de procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, de prim-procurori ai parchetelor Marghita şi Aleşd, respectiv de preşedinte al Judecătoriei Beiuş - vor fi ocupate, în continuare, prin delegare, de actualii deţinători ai posturilor, urmând să fie scoase la concurs, din nou, în vara anului viitor.