Primul concurs de şah rapid online din noul an se va desfăşura la finele acestei săptămâni, sâmbătă, 9 ianuarie, când Şah Club Oradea, Asociaţia Cartiş For Sport şi Asociaţia Judeţeană de Şah vor organiza concursul open care va cinsti memoria lui Ioan Mile.

Memorialul "Ioan Francisc Mile" va începe de la ora 17 şi se va desfăşura în sistem elveţian, pe durata a 7 runde, cu timp de gândire de 10 min+2 sec/mutare. Toată acţiunea se va petrece pe serverul de şah www.chess.com.

Conform organizatorilor, poate participa oricine, având orice legătură cu Oradea sau Bihor, cu condiţia să se fi înscris până în ziua turneului, pe www.chess.com şi în echipa online Şah Club Oradea. 

Cererea de înscriere în club, precizând numele şi prenumele exact, data naşterii, localitatea sau clubul şi userul de pe chess.com, se poate face pe site-ul chess.com.

Înscrierile în concurs se fac începând cu o oră înaintea startului concursului la adresa turneului: Live Chess – Chess.com.

Nici acum nu se percep taxe de participare. Directorul turneului şi arbitru este Ioan Fleisz, iar administratorul turneului maestrul FIDE Dan Raţ. 

Fondul de premiere este de 1.000 lei. Astfel că vor fi premiaţi cei mai buni din clasamentul general. Sportivul de pe locul I va încasa 300 de lei, cel de pe poziţia secundă, 200 de lei. Ocupantului locului III îi va reveni suma de 150 de lei, cel de pe poziţia a IV-a, 100 de lei, iar cel clasat pe locul V, 50 de lei.

La juniori (născuţi după 1 ianuarie 2005), locul I va încasa 125 de lei, iar primuml de la Copii (născuţi după 1 ianuarie 2009) va primi 75 de lei.

Premiile se vor trimite pe un cont deschis la o banca din Romania, iar la juniori premiile se vor acorda doar dacă sunt minim 5 participanţi/categorie.

Totodată, organizatorii mai anunţă că se vor mai acorda diplome căştigătorilor, pe următoarele categorii: general, feminin, junori şi junioare (cei născuţi după 1 ianuarie 2003).