Un traficant de droguri din Dobreşti, care a fost condamnat luna trecută de Tribunalul Bihor la 3 ani de închisoare cu suspendare după ce a vândut 400 de pastile de ecstasy unui investigator sub acoperire, a ajuns, totuşi, după gratii.

Curtea de Apel Oradea a dispus, vineri, majorarea pedepsei şi schimbarea ei într-una cu executare în Penitenciar, motiv pentru care tânărul, Călin Ciurar, a şi fost ridicat de polițiștii Secției nr. 2 de Poliție Rurală Beiuş care l-au predat la Penitenciarul Oradea, pentru a fi încarcerat.

Ciurar a fost arestat pe 10 noiembrie anul trecut şi trimis în judecată pe 29 noiembrie pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată şi deţinere în vederea consumului de droguri de mare risc.

Procesul a început la Tribunalul Bihor, unde traficantul a recunoscut faptele descrise în rechizitoriu, alegând să fie judecat după procedura simplificată.

Ca atare, pe 10 februarie, la nici 3 luni de la începerea anchetei, Tribunalul Bihor a şi pronunţat primul verdict, dispunând condamnarea lui la 3 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe un termen de 4 ani.

Pe lângă pedeapsa principală, Ciurar mai avea interdicţie de a-şi exercita drepturile civile pe o perioadă de 2 ani, obligaţia de a participa la programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizaţii comunitare şi trebuia să execute nu mai puţin de 100 zile de muncă în folosul comunităţii.

Soluţia nu a fost, însă, definitivă, fiind atacată de procurorii DIICOT, care au considerat-o prea blândă, iar procesul s-a reluat la Curtea de Apel Oradea, unde magistraţii au decis să majoreze pedeapsa, de la 3 ani, la 3 ani şi 6 luni, pe care acesta să o execute în regim de detenţie.