Un bihorean care, în vara anului 2010, băut fiind, a urinat pe maşinile parcate în faţa unui local din Pietroasa şi a intrat cu maşina într-o pizzerie din municipiul Beiuş iar în primăvara anului trecut a distrus un local din Chişcău, a fost dat în urmărire generală după ce, condamnat săptămâna trecută la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu executare, s-a făcut nevăzut.

Bărbatul, Vlad Toderici, 36 ani, agent de pază, a fost trimis în judecată anul trecut, pe 5 august, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi condamnat definitiv săptămâna trecută de Curtea de Apel Oradea.

Pedeapsa aspră a fost motivată prin faptul că bărbatul este recidivist, având o condamnare la 1 an de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei, încasată în primăvara anului trecut, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Mandatul de executare a pedepsei, emis joia trecută şi transmisă Poliţiei Beiuş, nu a putut fi pusă în aplicare deoarece echipajul trimis să-l caute nu l-a mai găsit.

"S-au luat măsuri pentru găsirea condamnatului. A fost căutat la toate adresele cunoscute, la locul de muncă. Pentru că nu a fost găsit, a fost dat în urmărire generală şi totodată a fost introdus şi în Sistemul Informatic Schengen, ca persoană condamnată şi căutată. Deci chiar dacă a plecat din ţară, în cazul în care se află pe teritoriul unui stat european, va fi găsit", a declarat şeful Poliţiei Beiuş, comisarul Remus Indrei.

Vlad Toderici a provocat mai multe scandaluri publice în ultimii ani. În vara lui 2010, împreună cu un amic de-al său, a chefuit o noapte într-un local din municipiul Beiuş, iar dimineaţa au plecat spre Pietroasa, unde, pentru că angajaţii unui bar au refuzat să-i servească, au urinat pe maşinile din faţă, au distrus un coş de gunoi din faţa localului şi în final l-au sunat pe administratorul barului, Gheorghe Ioan Nastor, ameninţându-l cu moartea pentru lipsă de "respect" faţă de ei.

Două ore mai târziu, cei doi au revenit la Beiuş, la pizzeria Tornado (foto), intrând în local cu maşina, după care au pornit casetofonul din autoturism la maxim şi s-au aşezat la o masă pentru a chefui până la venirea poliţiştilor care i-au reţinut, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri, ameninţări şi distrugere.

Toderici a fost eliberat, atunci, însă câteva luni mai târziu, a provocat un nou scandal, de astă dată în localul "Club Cris" din Chişcău.

După ce a băut mai multe pahare cu votcă, le-a cerut muzicanţilor să-i cânte, după care s-a urcat printre ei, i-a oprit şi a luat microfonul iar când i s-a cerut să se oprească, a rupt mai multe fotolii, mese, scrumiere, sticle, dar şi geamuri şi a atacat-o pe chelneriţă care s-a refugiat în bucătărie pentru a scăpa de furia lui.

Angajaţii clubului au scăpat doar după venirea poliţiştilor care l-au ridicat pe bărbat şi l-au reţinut în Arestul Poliţiei Bihor. O zi mai târziu, Toderici a primit interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu pentru 29 de zile, măsură înlocuită ulterior cu interdicţia de a părăsi ţara, menţinută şi pe parcursul procesului.

Citiţi despre aventurile scandalagiului în articolul: "Au urinat pe maşini în faţa unui local, iar apoi au intrat cu autoturismul în altul!"