Deşi au câştigat meciul de la Galaţi, cu Metalosport, cu scorul de 1-0 şi s-au calificat în optimile de finală ale Cupei României la fotbal, reuşind cea mai bună perfomanţă a clubului, cei din staff-ul clubului Luceafărul Oradea s-au arătat dezamăgiţi şi consternaţi de faptul că Federaţia Română de Fotbal a permis organizarea acestui joc, dintre Metalosport şi Luceafărul, din Cupa României pe o suprafaţă de teren cu multe probleme.

"Condiţiile de joc au fost mizerabile pentru această perioadă în care ne aflăm acum", a declarat, după joc, Zeno Bundea, directorul sportiv al clubului Luceafărul.

"Cum este permis ca în 2016 să se organizeze un meci într-o astfel de fază a Cupei României pe un astfel de teren? Federaţia Română de Fotbal cum omologhează un astfel de teren?", s-a întrebat şi antrenorul Erik Lincar, nemulţumit că echipa sa, dar şi toţi jucătorii aflaţi pe teren, după cum a declarat, nu s-au putut exprima nici pe jumătate la felul cum ar fi dorit.

"În judeţul Bihor, toate echipele din Liga a IV-a au condiţii mai bune de joc de cum au fost cele de pe Stadionul Dunărea", a mai afirmat tehnicianul clubului orădean.

De altfel, pentru a-și susține punctul de vedere, oficialii clubului au și transmis presei fotografii și chiar un filmuleț în care prezintă starea precară a terenului.

Meciul dintre Metalosport Galaţi şi Luceafărul Oradea s-a desfăşurat pe un "teren unde zonele verzi nu prea predominau în faţa maroniului fără iarbă", după cum a notat site-ul liga2.ro, iar partida s-a desfăşurat cu "doar câteva zeci de spectatori în tribunele de la Stadionul Dunărea... coordonate deloc plăcute într-o lupta pentru calificarea în optimile Cupei României", după cum a mai precizat aceeaşi sursă. 

De asemenea, presa centrală a mai notat că "jocul a arătat ambiţii maxime, angajament fizic pe măsură, dar fotbal deloc spectaculos. Nici nu se putea avea pretenţii la joc combinativ printre denivelările existente pe tot terenul stadionului Dunărea, astfel că cele două echipe au apelat la mingi lungi, spre jucătorii cu poziţii ofensive".

Pe de altă parte, antrenorul Erik Lincar mai are încă o pretenţie de la Federaţie, şi anume faptul ca în turul următor, dacă va întâlni o echipă de primă ligă, să poată evolua pe teren propriu şi nu într-o altă localitate, chiar dacă se intenţionează televizarea jocului respectiv.

"Suntem bucuroşi că ne-am calificat în optimile de finală, unde vom întâlni o echipă din Liga I. Tot ce ne dorim acum e să putem evolua la Oradea şi să nu de deplasăm pe la Timişoara sau Cluj. De ce să ni se impună să jucăm în altă parte, dacă ne-am câştigat dreptul să evoluăm pe teren propriu? Ce, televiziunile nu pot transmite meciuri decât în nocturnă?", s-a întrebat antrenorul principal al echipei Luceafărul, în dorinţa de a evita programarea în nocturnă a meciului din faza optimilor de finală.