Consilierii judeţeni au bifat la reuniunea de marţi o formalitate privind Consiliul de Administraţie al Aeroportului din Oradea: înlocuirea fostului prefect PSD-ist Florian Serac, propus astă-toamnă ca reprezentant al SC Turism Felix SA, dar apoi demisionar, cu un avocat propus de PNL Bihor, Dan Cristian Vîlceanu.

Actualul CA a fost investit prin votul consilierilor judeţeni în luna octombrie a anului trecut în locul celui format din „politruci” ai UDMR, PSD şi ALDE învestit în primăvara anului 2017, dar demis prin voturile consilierilor PNL şi ALDE.

CA-ul de acum este format din 7 persoane, toate specializate în management, dintre care 3 chiar în management aeroportuar şi aviatic: Gheorghe Răcaru (fost manager al Tarom şi al Blue Air, ales şi preşedinte al CA, la propunerea Primăriei Oradea), Tudor Jidav (fost manager al Aeroportului Internaţional Otopeni, la propunerea grupurilor PNL şi ALDE din CJ Bihor, ca reprezentant al acestei instituţii) şi Răzvan Horga (specialist în management aeroportuar şcolit în Occident, propus tot de PNL Bihor, ca reprezentant al operatorilor din turism).

Un alt membru al actualului CA este Doina Drăghici, reprezentant al Ministerului Finanţelor, iar 3 au fost propuşi de mediul de afaceri din Oradea: Alexandru Pop (managerul societăţii Sapient Imobiliare, ca reprezentant al operatorilor din sectorul comerţ - servicii), Adrian Dan Popuş (manager de companie din Parcul Industrial Oradea, reprezentant al sectorului industrial) şi Florian Serac (managerul SCT Felix SA, reprezentant al sectorului turistic).

Fostul prefect a renunţat, însă, la locul său din CA tot astă-toamnă, la finele lunii octombrie, iar înlocuitorul său a fost votat de consilierii judeţeni abia marţi, în persoana avocatului Dan Vîlceanu, la propunerea PNL Bihor, el întrunind 16 voturi favorabile şi 15 contrare.

Vicepreşedintele CJ Ioan Mang a făcut o altă propunere, şi anume pe Monica Matei, juristă la SCT Felix SA, însă aceasta a cules doar 15 voturi pentru şi 16 contra.

Mandatul CA este de patru luni, urmând să se încheie în februarie, iar singura sa misiune este să recruteze un manager al Aeroportului, după pensionarea lui Gheorghe Pasc, în septembrie anul trecut.