După primele trei jocuri, încheiate cu tot atâtea victorii în noul an, conducerea echipei orădene de baschet masculin CSM CSU a venit joi în faţa presei, unde a făcut o caracterizare a jocului echipei din primele confruntări şi a prezentat cele două achiziţii din această lună, slovenul Miha Zupan şi Cătălin Petrişor.

"În ultima perioadă echipa noastră a avut unele probleme de efectiv. Este vorba despre accidentarea lui Bogdan Ţîbîrnă şi plecarea lui Daniel Popescu. Am fost nevoiţi să găsim înlocuitori pentru cei doi. Astfel, au fost legitimaţi Miha Zupan şi Cătălin Petrişor. Referitor la plecarea lui Dani Popescu de la echipa noastră, eu vreau să-i mulţumesc pentru activitatea depusă la CSM Oradea. A fost o despărţire pe cale amiabilă. Am avut o colaborare profesionistă şi poate pe viitor o vom relua. Se cuvine să îi mulţumesc pentru ce a făcut la Oradea, pentru echipa noastră şi îi urez mult succes în continuarea activităţii sale. Mă bucur că ne-am despărţit în condiţii bune", a declarat preşedintele clubului, Florin Birta.

Acesta a punctat că faptul că CSM a învins Steaua CSM EximBank Bucureşti în Cupa României şi s-a calificat la turneul final al competiţiei "este o performanţă importantă pentru noi, mai ales în condiţiile accidentării lui Ţîbîrnă, respectiv a regulamentului specific pentru această competiţie, unde este obligatorie utilizarea în permanenţă a cel puţin doi jucători români".

Birta a dat asigurări suporterilor echipei orădene că va încerca să obţină găzduirea Final Four-ului Cupei României, când CSM CSU ar putea ataca cucerirea primului trofeu din istorie.

"Vom face tot posibilul pentru a obţine dreptul de organizare al Final Four-ului la Oradea. Este adevărat că în ultimii ani organizatoarea evenimentului nu a reuşit să-şi adjudece trofeul. Nu ne sperie acest lucru şi sperăm că vom putea să organizăm turneul final şi să îl câştigăm. Este un obiectiv de-al nostru şi consider că după 7 ani de muncă şi de progrese, publicul nostru ar merita să vadă un Final Four la Arena Antonio Alexe", a precizat preşedintele clubului CSM.

Cea mai spectaculoasă mutare în această iarnă a echipei orădene a constituit-o achiziţia jucătorului sloven Miha Zupan, care în faţa jurnaliştilor s-a arătat încântat de alegerea făcută.

"Înainte de a semna contractul cu echipa din Oradea am avut o discuţie lungă cu antrenorul în cadrul căreia mi s-au oferit multe informaţii despre liga din România. În principiu pot să spun că mi s-a transmis că este o ligă foarte bună, iar calitatea jucătorilor este extrem de ridicată. Primele trei meciuri disputate în uniforma CSM-ului mi-au confirmat spusele antrenorului", a spus Miha Zupan, baschetbalist care măsoară 2,06 m şi care a venit la Oradea după ce s-a călit în marile competiţii continentale.

Legat de echipă, sportivul a spus că îi ştia pe câţiva dintre jucători şi că şi-a dat seama că "avem calitate în echipă". "Totuşi, este evident faptul că trebuie să ne luptăm pentru fiecare minge. Nivelul nostru de angajament trebuie să fie foarte ridicat pe tot parcursul meciurilor pentru a ne apropia victoria", a mai spus declarat Miha Zupan.

Pentru echipa orădeană de baschet masculin CSM CSU următorul joc este programat duminică seară, de la ora 20, pe teren propriu, în compania gorjenilor de la Energia Tg. Jiu.