Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat, marţi după-amiază, că în urma percheziţiilor derulate marţi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi procurorii DIICOT Oradea au ridicat atât aparatură folosită pentru infracţiuni informatice cât şi bani.

"Au fost ridicate patru dispozitive artizanale de citit PIN-uri sau CIP-uri de pe carduri, un dispozitiv skimmer şi 146 de carduri inscripţionate sau blank-uri", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

De asemenea, au fost ridicate 28 de laptopuri, şase tablete PC, trei unităţi centrale de calculator, 45 de telefoane mobile, 22 de cartele telefonice, 270 de suporturi optice de stocare a datelor de tip DVD şi CD, altă aparatură electronică folosită pentru clonarea cardurilor bancare, precum şi sumele de 43.650 euro şi 9.500 lei.

"La finalizarea percheziţiilor domiciliare, 22 de suspecţi au fost conduşi la sediul DIICOT Oradea pentru audieri, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse măsuri preventive", a mai spus subcomisarul Alina Dinu.

Citiţi despre acţiunea în forţă a poliţiştilor de la Crimă Organizată în articolul: Acţiune în forţă a poliţiştilor de la Crimă Organizată: 37 percheziţii şi 22 de persoane ridicate pentru clonări de carduri