În ciuda promisiunii făcute la încheierea ultimei şedinţe de Consiliu Local, primarul Ilie Bolojan a hotărât să scurteze vacanţa aleşilor prin convocarea unei şedinţe extraordinare.

Deliberativul local se va întruni luni, de la ora 14, în sala mare a Primăriei, pentru a aproba revizuirea proiectului tehnic şi a documentaţiei de execuţie privind proiectul "Dezvoltarea turismului de agrement prin crearea Complexului Wellness Termal Nymphaea Oradea".

Aşa cum BIHOREANUL anunţa încă de luna trecută, municipalitatea s-a văzut nevoită să dea la revizuit proiectul viitorului aquapark, chiar înaintea organizării licitaţiei pentru construirea acestuia, pentru că documentaţia iniţială a fost făcută de mântuială, de proiectantul bucureştean Arcadia Engineering. Oficial, revizuirea va fi făcută ca urmare a faptului că proiectul aquapark-ului a fost gândit în 2009 iar soluţiile tehnice identificate în urmă cu trei ani nu mai corespund cerinţelor actuale.

Modificările care vor trebui aduse proiectului vizează eficientizarea amplasării utilajelor ce deservesc piscinele pentru scurtarea traseelor şi asigurarea posibilităţii intervenţiilor ulterioare pentru mentenanţă, eficientizarea consumului de energie necesar funcţionării obiectivului prin implementarea unor tehnologii noi pentru piscine, iluminat şi bucătărie, reamplasarea funcţiunilor astfel încât să fie create fluxuri de circulaţie mai economice şi fluente precum şi reorganizarea zonei de acces pentru asigurarea unui număr mai mare de locuri de parcare.

Pe ordinea de zi a şedinţei de luni se mai numără aprobarea contribuţiei municipalităţii de 2.927 euro, reprezentând 2% din valoarea proiectului transfrontalier intitulat "Stimularea dezvoltării sustenabile a euro-regiunii Bihor - Hajdu Bihar prin realizarea serviciului public "e-regionaldevelopement.com"". Proiectul are ca scop crearea unui serviciu online prin intermediul căruia locuitorii euroregiunii să se poată informa cu privire la strategiile de dezvoltare regională, investiţiile realizate, oportunităţile de afaceri, piaţa muncii, piaţa imobiliară, educaţie, cultură şi altele.

Tot în şedinţa de luni, aleşii orădenilor vor fi chemaţi şi să aprobe actualizarea documentaţiei tehnico-economice precum şi participarea municipiului Oradea la construcţia celor două pasaje supraterane pe şoseaua de centură ce urmează să fie relizate la ieşirea din oraş spre Arad şi spre Deva.

Citeşte şi articolul: "Aquapark-ul se amână! Adjudecat pe bani puţini de o firmă din Bucureşti, proiectul e de mântuială"