Ca cioara la bombardier. Ca carasu' la submarin. Ca curca-n lemne. Aşa s-au uitat consilierii judeţeni la proiectul de hotărâre cu privire la concesionarea aeroportului Oradea. Asta deşi de 10 ani e cam singurul obiect al muncii lor. Până acum bietul aeroport a fost mutat, reamenajat, concesionat şi bineînţeles urmează şi soluţia finală, să fie desfiinţat.

Cu ochii umezi, consilierii se uitau la hârtii şi nu ştiau ce să înţeleagă din ele. Pe ei îi interesau de fapt alte lucruri. Cum să facă caietul de sarcini ca Asfamix-ul să prindă lucrarea şi de pe locul patru. Sau dacă pe pistă se pot amenaja locuri de parcare şi un sens giratoriu pentru Beni Hill de la Selina. Sau dacă nu cumva clădirea aeroportului e monument de artă, să apuce un ciolan şi cei de la Constructorul Sălad, ca şi gura lor să mănâncă ceva.

Până la urmă, cu nonşalanţa cu care stewardesa îşi reface rujul după ce iese din cabina pilotului, preşedintele Consiliului Judeţean a trecut la punctul următor, adică i-a lăsat pe consilieri să-şi facă somnul de frumuseţe. Aşa că, în continuare singurul scop al existenţei acestui aeroport este să funcţioneze până iese comandantul Pasc la pensie.

Iar dacă până acum luam trenul să ne vindecăm la Cluj, de acum înainte va trebui, dacă vrem să călătorim, să luăm şi avionul tot de acolo. Iar bihorenii nu vor avea nicio şansă să zboare de la Oradea până nu zboară consilierii din posturile lor călduţe.