Decizia anunţată miercuri de către deputatul Ştefan Seremi privind renunţarea la funcţia de preşedinte al PDL Bihor, pe care o deţinea din 2010, a lăsat organizaţia judeţeană a principalului partid de guvernământ fără şef, dar numai pentru o zi.

Miercuri, Biroul Permanent Judeţean al PDL Bihor s-a întrunit pentru a-i găsi un înlocuitor, însă acesta nu va fi - aşa cum prevede statutul partidului - niciunul dintre cei prim-vicepreşedinţi, Ioan Mărcuş (primarul comunei Sântandrei) sau Ioan Bota (primarul comunei Rieni), ci consilierul judeţean Ionel Avrigeanu.

"Întâietate aveau, într-adevăr, prim-vicepreşedinţii organizaţiei, dar amândoi sunt primari şi vor fi ocupaţi cu propriile campanii electorale, astfel că propunerea făcută este domnul Avrigeanu", a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele organizaţiei municipale a PDL Oradea, Dorin Corcheş.

Ionel Avrigeanu este consilier judeţean al PDL Bihor din 2008, în legislatura 2004-2008 fiind, pentru o scurtă perioadă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Potrivit şefului PDL Oradea, propunerea lui Avrigeanu pentru preşedinţia interimară a organizaţiei judeţene urmează să fie supusă unei "confirmări" a Consiliului Judeţean de Coordonare, programat să se întrunească joi, în prezenţa "greului" Vasile Blaga.

Corcheş a mai spus că mandatul provizoriu al lui Ionel Avrigeanu ar urma să ia sfârşit după alegerile locale, când activiştii PDL Bihor vor fi din nou chemaţi să-şi voteze un preşedinte legitim.

Considerat numărul doi în partid, Vasile Blaga a mai fost la Oradea şi pe 29 martie, când au fost anunţaţi public candidaţii la Primăria Oradea, Mihai Groza, şi la Consiliul Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, astfel că noua lui descindere ar fi a doua în mai puţin de o lună, iar scopul acelaşi: să stingă un "incendiu" izbucnit în interiorul organizaţiei.

Deputatul Ştefan Seremi şi-a anunţat miercuri demisia din fruntea PDL Bihor, începând cu data de 4 aprilie, invocând neînţelegeri ireconciliabile cu preşedintele CJ, Radu Ţîrle despre care, însă, nu a oferit niciun detaliu.