Fost director al Spitalului de Pneumologie şi Ftiziologie în urmă cu un deceniu, iar de atunci manager al Clinicii New Medics din Oradea până anul trecut, economistul Dacian Foncea şi-a preluat miercuri, 30 mai, mandatul de manager al Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea, câştigat la începutul lunii aprilie, din postura de unic candidat, cu media 9,41.

"Am avut la dispoziţie 45 de zile nelucrătoare pentru preluarea mandatului, scurse din momentul semnării contractului de management, adică din data de 2 aprilie", a declarat Foncea BIHOREANULUI în cursul zilei de luni, 4 iunie.

Preluarea mandatului de manager pare să arate că acesta va renunţa la poziţia de consilier judeţean, pe care o deţine ca urmare a alegerilor locale din vara lui 2016, cele două poziţii fiind incompatibile. Foncea afirmă, însă, că nu este absolut sigur de acest lucru, în condiţiile în care asta ar însemna să lase grupul PNL din Consiliul Judeţean Bihor, care acum numără 17 componenţi, în inferioritate faţă de cel al UDMR-PSD-ALDE, care numără tot 17 consilieri.

"Opţiunea mea depinde de mai mulţi factori politici şi juridici. Pe 8 iunie va avea loc ultimul termen în procesul intentat de coaliţia UDMR-PSD-ALDE pentru a-i valida al 18-lea consilier. Pe de altă parte, conform legii, după preluarea mandatului am 30 de zile calendaristice pentru a opta fie pentru poziţia de manager, fie pentru a o păstra pe cea de consilier judeţean", a mai spus Foncea.

Încă din aprilie, de când a câştigat concursul pentru funcţia de manager, Foncea a fost somat în mai multe rânduri să demisioneze din Consiliul Judeţean de către şeful PSD Bihor, Ioan Mang, chiar dacă legea prevede că încă mai are o lună până să-şi rezolve compatibilitatea.