Consilierul municipal UDMR Kirei Melinda şi-a prezentat, joi, raportul de activitate pe primul an de mandat, pe care l-a descris ca fiind unul greu în condiţiile în care „orice propunere constructivă și legală este ignorată de majoritate sau conducerea executivului".

Potrivit consilierei, activitatea i-a fost îngreunată şi de faptul că proiectele executivului care ar trebui analizate şi aprobate de Consiliul Local sunt depuse cu întârziere. „Eu nu pot să votez materiale cu probleme pe care le primesc cu o zi înaintea ședinței de consiliu, sau chiar în ziua respectivă. Nu sunt vânătoare de greșeli, dar nici nu pot vota fără să ştiu ce”, a mai spus consiliera.

Kirei a criticat şi lipsa de transparenţă a administraţiei locale orădene, care nu afişează procesele verbale încheiate de diferite organe de control - Direcția de Sănătate Publică, Curtea de Conturi, ANAF etc. -  la Primăria Oradea și instituțiile ori societățile subordonate, dacă acestea nu au fost contestate, respectiv varianta finală după soluționarea contestației.

„Eu am solicitat încă de anul trecut să se afişeze toate aceste documente, însă nu s-a făcut nimic. Mi s-a zis că este în atenţie şi nu s-a făcut nimic până azi”, a arătat Kirei.

În raportul de activitate, prezentat sub forma unui pliant color, Kirei a descris mai multe aspecte pe care le-a adus în atenţia Consiliului Local: aprobarea unor linii de gardă la secția de ORL și la secția oftalmologie pediatrică la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Aquaparkului Nymphea prin acordarea de tarif redus familiilor cu mai mult decât doi copii sub 14 ani, ori respectarea prevederilor legale la achiziții publice, mai ales în cazul prelungirii contractului cu Luxten, unde "s-a dorit evitarea organizării unei noi licitații deschise”.