Consilierul local Vasile Petruţ (PDL), unul din veteranii grupului PDL, a fost obligat joi, în şedinţa de Consiliu Local, de viceprimarul Rozalia Biro să îşi retragă toate acuzaţiile făcute în urmă cu o lună la adresa grupului UDMR în plenul şedinţei din 26 mai. Supărat atunci că proiectul de hotărâre privind un schimb de imobile pe care urma să îl facă cu Consiliul Local a fost amânat la cererea consilierului Pasztor Sandor, liderul grupului UDMR, Petruţ a protestat zgomotos. Consilierul s-a plâns că este dus deja cu vorba ce o jumătate de an, iar cea mai gravă acuzaţie pe care a adus-o colegilor din alianţa la nivel central a fost că "dacă era vorba de un consilier UDMR actele erau gata de două luni!".

Afirmaţia a fost taxată aspru de viceprimarul Rozalia Biro, în şedinţa de joi a Consiliului Local, când schimbul de imobile a fost repus pe ordinea de zi. "Domnule Petruţ, aţi afirmat în plenul şedinţei, şi pe urmă, în mod public, faptul că este inacceptabil că o problemă a dumveavoastră nu se rezolvă în jumătate de an, iar atunci când e vorba de un reprezentant al UDMR se rezolvă într-o lună. Dacă ştiţi un exemplu concret să îl spuneţi acum, iar dacă nu, vă solicit să retrageţi aceste consideraţii negative", a spus imperativ Biro.

Viceprimarul a condiţionat votul consilierilor UDMR în favoarea schimbului de imobile, determinant pentru adoptarea Hotărârii de Consiliu, de retragerea acuzaţiilor de către consilierul PDL. "În cazul în care vă retrageţi afirmaţiile, putem vota acest material, în caz contrar, nu!", a spus Biro.

"Îmi cer scuze!"

Luat prin surprindere de fermitatea viceprimarului, Vasile Petruţ şi-a retractat acuzaţiile vizibil stânjenit. Consilierul a încercat, fără succes, să fie uşor ironic. "Mulţumesc doamnei viceprimar şi colegilor din grupul UDMR pentru faptul că m-au pus la punct. Atunci am fost un pic furios pe ceea ce a fost, într-o oră mi-a şi trecut. Îmi cer scuze dacă am supărat pe cineva", a spus Petruţ.

În ciuda celor declarate, consilierul a precizat că nu este normal ca documentaţiile supuse atenţiei administraţiei locale să fie tergiversate luni de zile. "Când pentru un consilier local actele durează şase luni, cum se întâmplă atunci cu un cetăţean de rând?", a întrebat retoric pedelistul.

În urma declaraţiei consilierului, schimbul de imobile a fost votat fără probleme de plenul Consiliului Local, cu două abţineri, una a consilierului Vasile Petruţ şi una a colegului său de partid, Nicuşor Lăpădatu.

În urma votului, încă iritat de modul dur în care viceprimarul Rozalia Biro i-a pus la punct colegul, Dorin Corcheş, şeful grupului PDL din Consiliul Local, a încercat să taxeze intervenţia reprezentantului UDMR. "Nu pot fi cu totul de acord cu poziţia doamnei viceprimar. Poate nu era cazul să condiţionaţi votul dat de UDMR unui material", a spus Corcheş.

Garsoniere contra teren

Disputa dintre consilierul local Petruţ şi grupul UDMR a izbucnit în finalul şedinţei din 26 mai, când la cererea consilierul local Pasztor Sandor, primarul Ilie Bolojan a retras de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind perfectarea unui schimb de imobile între consilier şi administraţia locală. Petruţ urma să cedeze municipalităţii şase garsoniere noi, utilate şi cu locurile de parcare aferente, care urmau să fie atribuite sportivilor Clubului Sportiv Municipal, în schimbul unei suprafeţe de 2.830 metri pătraţi de teren în Şoseaua Borşului în faţa sediului firmei sale.

Schimbul a căzut la acea dată, pentru că Pasztor Sandor, director al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) "Crişuri", a cerut asigurări că în urma schimbului, nu va fi obturat accesul la un depozit al ABA situat în Şoseaua Borşului în vecinătatea proprietăţii consilierului Petruţ. Proiectul de hotărâre, în formă modificată, a fost adus în atenţia aleşilor locali abia în şedinţa de joi, după ce reprezentanţii ABA au fost asiguraţi cu documente că accesul la depozitul instituţiei nu va fi obturat şi rămâne în domeniul public.