Aleşii bihorenilor au votat, miercuri, preluarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi a celui de Psihiatrie din Nucet, numindu-şi totodată reprezentanţii în Consiliile de Administraţie ale acestora, câte doi membri „plini" şi câte doi supleanţi la fiecare din cele două spitale.

UDMR le-a propus în ambele Consilii de Administraţie pe Czviker Katalin ca membru plin, precum şi pe Kovacs Krisztina ca supleant, în timp ce PNL a avut propuneri diferite: doctorul Ciprian Brisc - ca membru plin la Judeţean - şi doctorul Hadrian Borcea, ca supleant, la Spitalul Judeţean, respectiv Cosmin Neica - membru plin, şi Traian Laza ca supleant la Spitalul de Psihiatrie din Nucet.

PSD a avut o singură propunere, în persoana Danielei Lucan, nominalizată ca membru plin atât la Judeţean, cât şi la Nucet, în timp ce PDL, în mod surprinzător, nu a făcut nicio nominalizare.

În urma votului dat de consilieri, CJ va fi reprezentat în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de către Zviker Katalin (UDMR) şi Daniela Lucan (PSD), plus supleanţii Kovacs Krisztina (UDMR) şi dr. Hadrian Borcea (PNL).

În Consiliul de Administraţie al Spitalului de Psihiatrie Nucet, CJ va fi reprezentat de aceleaşi Zviker Katalin (UDMR) şi Daniela Lucan (PSD), ca membre „pline", în timp ce supleanţi au fost aleşi Kovacs Krisztina (UDMR) şi Traian Laza (PNL).

Tot miercuri, CJ i-a votat pe liberalii Traian Bulzan ca membru plin şi Viorel Pop ca supleant, în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Ştei.