Printr-un comunicat dat publicităţii în cursul zilei de miercuri, Consiliul Judeţean Bihor a anunţat că a încheiat negocieri directe pentru achiziţia produselor lactate şi de panificaţie pentru derularea programului "lapte-corn" în prima lună a noului an şcolar, până la organizarea unei licitaţii.

Potrivit documentului, pentru furnizarea de produse lactate şi derivate au fost desemnate prin negociere directă, până la organizarea unei licitaţii, trei firme: SC Zarand Lactate SRL, SC Simultan SRL şi SC Derpan SRL, care vor asigura aceste produse la un preţ de 0,6 lei/porţie/zi.

Tot prin negociere directă au fost desemnate să furnizeze produse de panificaţie, şi tot până la organizarea unei licitaţii, firmele SC Media Pop Art SRL, SC Sal Pan SRL, SC Derpan SRL, SC Fantti Huizen SRL şi SC Dorbob SRL, toate urmând să practice acelaşi preţ, de 0,32 lei/porţie/zi.

Fiecare firmă, atât în cazul furnizorilor de lactate, cât şi de produse de panificaţie, va asigura distribuirea în câte o zonă a judeţului.

Singurul produs despre care nu se ştie cine îl va distribui din prima zi a noului an şcolar este mărul, deoarece - potrivit informaţiilor prezentate de CJ - programul de distribuire a fructelor în şcoli pentru anul de învăţământ 2013-2014 este încă în dezbatere publică la Ministerul Agriculturii.

La fel ca în fiecare an, în prima lună de şcoală, distribuirea produselor de panificaţie, lactatelor şi merelor se face în baza unor negocieri directe, pentru că licitaţiile sunt organizate abia în cursul lunii septembrie, iar rezultatul lor este adeseori contestat, astfel că în lipsa negocierilor directe ar lipsi furnizorii acestor produse.