Societatea de Pază şi Protecţie Bihor SRL, aparţinând Consiliului Judeţean, va avea un personal redus de la 390 la 375 angajaţi. O hotărâre pentru desfiinţarea a 15 posturi de agent de pază ocupate şi a altor 49 vacante a fost votată de aleşii bihorenilor, cu excepţia celor din partea UDMR, după ce trei instituţii subordonate au reziliat contractele de pază.

Potrivit referatului pentru aprobarea proiectului de hotărâre privind modificarea organigramei şi statulului de funcţii ale SPP Bihor SRL, atât cele 15 posturi ocupate, cât şi cele 49 posturi vacante erau din Compartimentul de Pază şi Protecţie Oradea.

Motivarea deciziei constă în faptul că trei instituţii de cultură subordonate Consiliului Judeţean, şi anume Filarmonica, Teatrul Regina Maria şi Muzeul Ţării Crişurilor, au notificat SPP Bihor SRL că începând cu data de 1 ianuarie 2021 denunţă contractele de pază încheiate, fiecare având alocaţi câte 5 agenţi.

Proiectul de hotărâre a fost votat de 27 consilieri judeţeni, reprezentanţi ai PNL şi PSD, în timp ce consilierii UDMR s-au abţinut, fără însă să existe discuţii în contradictoriu pe această temă.

În luna decembrie a anului trecut, preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, arăta că pe lângă paza plătită SPP Bihor SRL, instituţiile de cultură aveau şi posturi de portar, şi posturi de pompier, personal care prin simpla prezenţă asigură şi funcţia de pază.

În prezent, SPP Bihor SRL are 390 angajaţi, din care un administrator, un director tehnic, un şef serviciu şi 10 şefi de compartimente.