Consiliul Judeţean Bihor a anunţat, joi, că din 1 mai şi până la 1 octombrie vor fi închise circulaţiei publice două drumuri judeţene, şi anume DJ 763 A de la Şuşti, din dreptul DN 76 Oradea - Deva, până la limita cu judeţul Arad, pe o lungime de 10,4 kilometri, precum şi DJ 108 J de la Remeţi până la Stâna de Vale, pe o lungime de 10,3 kilometri.

Potrivit unui comunicat emis de CJ, închiderea ambelor drumuri a fost decisă „în vederea executării lucrărilor de degajarea carosabilului de arbori, ebumente (n.r. – de fapt ebulmente, adică alunecări de teren superficiale) şi stânci”.

Contactat telefonic, Mihai Baneş, angajat al Biroului de presă al CJ Bihor, a afirmat că deşi închiderea drumurilor a fost programată să fie făcută cu începere din 1 mai, aşa cum dealtfel scrie în comunicat, închiderea urmează să se facă „în perioada aceasta”, deoarece până în prezent Poliţia Rutieră nu ar fi avizat cererea Consiliului Judeţean.

De asemenea, Baneş nu a putut preciza dacă pe cele două drumuri judeţene ar urma să se facă şi lucrări de modernizare. 

DJ 108 J este cuprins în proiectul „Drumul Apusenilor”, pentru a cărui modernizare a fost semnat, în luna februarie a acestui an, un contract între CJ şi asocierea de firme Drumuri Orășenești SA, MBS Grup, Aquacons și D’Agostino Angelo Costruzioni Generali. Potrivit contractului, vor fi făcute lucrări de modernizare pe DJ 764 A Beiuş – Stâna de Vale şi DJ 108 J Remeţi – Stâna de Vale, durata lucrărilor urmând să fie de 40 de luni.

Pe cele două drumuri judeţene care se vor închide până la 1 octombrie 2019 se vor amplasa lise metalice cu indicatoare rutiere având semnificaţia „Accesul interzis”, „Drum în lucru” şi „Drum închis circulației publice la ambele capete ale sectorului de drum afectat”.