Consiliul Judeţean Bihor a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că din vara anului viitor bihorenii vor putea să facă turism în staţiunile turceşti din Antalya plecând cu avionul direct din Oradea. "Blue Air va opera începând cu data de 17.06.2017 prima cursă charter spre destinaţia Antalya", este citat, la începutul comunicatului, preşedintele Consiliului Judeţean, Pasztor Sandor.

Potrivit documentului, "turiştii bihoreni se vor putea îmbarca la bordul aeronavelor Blue Air, care vor zbura spre Turcia de pe Aeroportul din Oradea în perioada 17 iunie 2017 - 9 septembrie 2017".

Conform explicaţiilor suplimentare oferite BIHOREANULUI de către purtătorul de cuvânt al CJ, Hizo Zoltan, noile curse charter - care vor fi în număr de 13 pe toată durata verii viitoare - se explică prin faptul că o agenţie de turism din Bucureşti, Christian Tour, a achiziţionat pachete turistice în Antalya şi a contractat transportul turiştilor bihoreni cu Blue Air, iar compania aeriană urmează să negocieze cu Aeroportul din Oradea slotul orar al zborurilor.

Deoarece anunţul făcut de CJ în locul operatorilor economici implicaţi este neuzual, BIHOREANUL a solicitat detalii despre viitoarele zboruri din Oradea către Turcia atât de la agenţia din Capitală, cât şi de la compania Blue Air, urmând ca informaţiile furnizate de acestea să fie publicate atunci când vor fi primite.

Blue Air este aceeaşi companie low cost care anul trecut a adus 2.000 de turişti din Israel în Oradea şi care din 16 decembrie a.c. va asigura curse interne regulate spre Bucureşti şi Iaşi, iar de anul viitor şi spre Constanţa.

Reamintim că din martie 2017 vor fi operate de la Oradea şi curse externe sprte Torino, cu posibilitatea de continuare a călătoriei spre Roma, Napoli şi Catania (toate aceste destinaţii fiind asigurate de Blue Air), precum şi spre Barcelona şi Milano (operate de Ryanair).