Aleșii bihorenilor au aprobat în unanimitate, într-o ședință extraordinară desfășurată miercuri, repartizarea a 2,03 milioane de lei primiți suplimentar de Consiliul Județean de la bugetul de stat, din impozitul pe venit, către 13 primării din județ care salubrizează marginile șoselelor, ale apelor și, de asemenea, în zonele turistice.

Comunele au primit între 100.000 și 200.000 de lei, fiecare, pentru a cumpăra utilaje sau a plăti firmele care curăță terenurile de pe marginea drumurilor.

Hotărârea adoptată, care poartă titlul „Aprobarea criteriilor de repartizare și repartizarea pe unitățile administrativ-teritoriale a impozitului pe venit corespunzător cotei de 6% prevăzut în Legea Bugetului de Stat, încasat suplimentar pe anul 2023”, prevede alocarea unor sume acelor UAT-uri care achiziționează utilaje de curățenie-igienizare, achiziționează serviciile unor operatori care prestează activitățile de curățenie-igienizare, care achită serviciile de acest fel prestate de operatori sau care își acoperă cheltuielile pentru întreținerea și funcționarea unor utilaje de curățenie-igienizare deja achiziționate.

Conform hotărârii adoptate, comunele Oșorhei și Paleu primesc câte 100.000 lei, Cherechiu și Tarcea câte 120.000 lei, Roșia 200.000 lei, iar Abram, Borod, Bratca, Bulz, Căbești, Măgești, Olcea și Remetea - câte 150.000 lei, suma astfel distribuită totalizând 2,032 milioane lei.

De precizat că aceste comune beneficiază de alocările de la CJ Bihor după ce și altele au primit în ultimii doi ani sume similare, în aceleași scopuri, în baza unui program multianual finanțat în fiecare an cu câte 500.000 euro, „Pentru un județ curat”, aprobat în noiembrie 2021.

„Mai sunt câteva comune situate pe drumuri secundare la limita județului care încă nu au primit bani în acest program, dar și acestea vor primi în primăvară”, a declarat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!