Cele patru pasaje rutiere care vor fi construite la ieșirile din Oradea spre Arad, Cluj și Satu Mare au fost scoase la licitație de administrația județeană, procedura fiind organizată pe loturi, pentru fiecare în parte, a informat luni administrația județeană, potrivit căreia valoarea însumată a acestor pasaje este estimată între 141 și 155 milioane lei, fără TVA.

Două pasaje urmează să fie construite la ieșirea din Oradea spre Nojorid. Primul este subteran și va trece pe sub sensul giratoriu existent pe centura Oradea, valoarea estimată a acestuia fiind de 35,5 - 39 milioane lei, fără TVA. Celălalt este suprateran și va trece peste sensul giratoriu existent în intersecția dintre căile de acces spre centrele comerciale Era Shopping Park și Oradea Shopping Center, acestea fiind prevăzute și cu pasaje pietonale subterane. Valoarea estimată a acestuia este de 34,7 și 38,2 milioane lei, fără TVA

Un alt pasaj suprateran va fi situat pe DN 1 deasupra sensului giratoriu actual la ieșirea din Oradea spre Oșorhei, în zona Cartierului Tineretului. Valoarea estimată a acestui pasaj este între 35,7 și 39,2 milioane lei, fără TVA.

Cel de-al patrulea pasaj va fi construit pe DN 19 la ieșirea din Oradea spre Biharia, într-un nod rutier important, la intersecția cu drumul expres din zona fostului magazin Real II. Tot aici va fi prima coborâre de pe drumul de legătură dintre Oradea și Autostrada Transilvania. Valoarea estimată a acestuia este de 35,4 – 39 milioane lei, fără TVA.

Fiecare pasaj va trebui finalizat în termen de 12 luni. Firmele interesate pot depune oferte în Sistemul Electronic de Achiziții Publice până la 24 septembrie.

Cele patru pasaje vor avea lungimi cuprinse între 400 și 570 de metri. Proiectele sunt rezultatul unui parteneriat între CJ Bihor, Primăria Oradea și CNAIR, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!