Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat contractul cu reprezentanții firmelor de construcții care au câștigat licitația pentru lărgirea la patru benzi a DN 19 la ieșirea din Oradea spre Biharia, pe aproape 4 kilometri.

Proiectul prevede lărgirea drumului pe o distanță de 3,7 km, din dreptul benzinăriei Socar, continuând spre girația din zona supermarketului Remarkt/Jumbo, până la intersecția cu centura Biharia, aflată în execuție.

Contractul a fost adjudecat de asocierea dintre firmele Asfamixt (Oradea) și SC OPR Asfalt (Timișoara), contra sumei de 36,634 milioane lei, cu TVA inclusă. Durata de execuție este de 9 luni, din care 3 luni pentru proiectare și avizare, iar 6 luni pentru lucrările propriu-zise.

„Din Oradea până la intrarea în Biharia vom avea patru benzi, iar din sensul giratoriu de unde pleacă centura Biharia vor fi două benzi pe sens, drumul actual și centura”, arată președintele CJ Bihor.

Potrivit lui Bolojan, șantierul va începe cu relocarea utilităților, iar cel mai târziu în primăvară vor porni și lucrările propriu-zise, pentru ca în toamna anului viitor acestea să fie finalizate.

Un proiect similar este în implementare și pentru lărgirea de la două la patru benzi a DN 79, pe un tronson de 1,6 kilometri, de la Aeroport până la intersecția cu drumul comunal către Livada de Bihor, unde se vor racorda trei drumuri: DN 79, DC 77 spre Livada de Bihor și noua centură dintre Oradea și Nojorid. Aici, contractul a fost câștigat de firma Dumexim (Oradea), contra sumei de 23,460 milioane lei, cu tot cu TVA, termenul de execuție fiind tot de 9 luni, iar lucrările urmând să înceapă după deschiderea centurii Nojorid.

Ambele proiecte sunt realizate de CJ Bihor în parteneriat cu CNAIR, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!