Conducerea Consiliului Județean Bihor, reprezentată de vicepreședintele Mircea Mălan, și cea a firmei Dumexim, care a câștigat licitația pentru lărgirea la 4 benzi a DN 79 din dreptul aeroportului orădean până la intrarea în Nojorid, la intersecția cu drumul comunal spre Livada, au semnat, joi, contractul pentru execuția lucrărilor.

„În perioada următoare se va întocmi proiectul tehnic, în corelare cu investițiile care se fac în zonă la Aeroportul Oradea și drumul de legătură Oradea - Nojorid. Prin lărgirea la patru benzi a drumurilor naționale urmărim să asigurăm condiții mai bune de trafic în cele mai aglomerate zone din județul nostru”, a precizat vicepreședintele CJ Bihor.

Proiectul prevede lărgirea DN 79 la 4 benzi pe o distanță de 1,6 km, între pozițiile km 108+730 - km 110+330, tronson cuprins între aeroport, unde va fi amenajat un sens giratoriu, și intersecția cu drumul comunal către Livada de Bihor unde, de asemenea, va fi amenajat un sens giratoriu, aici urmând să se intersecteze trei drumuri: DN 79, DC 77 spre Livada de Bihor și noua centură dintre Oradea și Nojorid.

Valoarea contractului câștigat de Dumexim este de 23,460 milioane lei, cu TVA inclusă, iar durata de execuție este de 9 luni, din care 3 luni pentru proiectare și 6 luni pentru lucrările propriu-zise.

CJ Bihor amintește că în perioada următoare va fi desemnat și constructorul pentru proiectul de lărgire la 4 benzi a DN 19, de la ieșirea din Episcopia Bihor până la intrarea în Biharia, tronson de 3,7 km.

Cele două proiecte sunt realizate în baza parteneriatului dintre CJ Bihor și CNAIR, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Transport 2021 - 2027.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!