CJ Bihor a anunțat semnarea contractului pentru construirea pasajului rutier suprateran pe DN1 la ieșirea din Oșorhei, cu o asociere de firme condusă de societatea care a realizat și o parte din pasajele din Centrul Civic al Oradiei, și anume Freyrom, împreună cu Integrated Road Solutions, Inginerie Drumuri și Poduri și Procons Group. 

Pasajul va fi construit peste girația în care se intersectează DN 1, centura Oșorhei și drumul comunal spre Fughiu, urmând să aibă, cu tot cu rampe, o lungime totală de 402 metri și o lățime de 10 metri, cu două benzi de circulație.

În schimbul sumei de 28,236 milioane lei, fără TVA, bani asigurați din fonduri europene, constructorii trebuie să finalizeze pasajul în 13 luni de la ordinul pentru începerea lucrărilor, având la dispoziție 3 luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuție.

Potrivit administrației județene, în curând va fi desemnat și constructorul pasajului subteran din intersecția străzilor Oneștilor și Tudor Vladimirescu, în Oradea, care va avea o lungime de 191 metri.

De asemenea, CJ Bihor derulează licitații pentru alte patru pasaje rutiere, care vor fi construite pe cele mai aglomerate la ieșirile din Oradea spre Arad, Cluj și Satu Mare.

Un alt pasaj va fi construit pe centura Oradea, peste calea ferată ce leagă oraul de Sânmartin - Băile Felix, proiectul fiind avizat favorabil de comisia tehnico-economică a CNAIR, astfel că urmează lansarea licitației și pentru proiectarea și construirea acestuia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!