Administrația județeană a anunțat constructorul pentru proiectarea și executarea lucrărilor de lărgire de la două la patru benzi a DN 79 spre Nojorid, obiectiv de investiții derulat de CJ Bihor în parteneriat cu CNAIR.

Potrivit unui comunicat dat publicității luni, oferta câștigătoare, în valoare de 23,460 milioane lei (cu TVA inclusă), a fost depusă de firma Dumexim SRL, iar termenul pentru contestații este 19 februarie.

Durata de execuție a proiectului este de 9 luni, din care 3 luni pentru proiectarea tehnică și 6 luni pentru executarea lucrărilor propriu-zise.

Proiectul prevede lărgirea DN 79 la patru benzi pe o lungime de 1,6 km, între pozițiile km 108+730 – km 110+330, adică între Aeroportul Internațional Oradea, unde va fi amenajat un sens giratoriu, și intersecția cu drumul către Livada de Bihor unde, de asemenea, va fi amenajat un sens giratoriu, aici urmând să se intersecteze trei drumuri: DN 79 Oradea - Arad, DC 77 spre Livada de Bihor și noua centură dintre Oradea și Nojorid.

CJ Bihor a informat, de asemenea, că urmează și desemnarea constructorului pentru proiectul de lărgire la patru benzi înspre Biharia, pe DN 19 Oradea - Satu Mare, pe un tronson de 3,7 km, între pozițiile km 5+985 – km 9+731.

Ambele proiecte sunt realizate în baza parteneriatului dintre administrația județeană în parteneriat cu CNAIR, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Transport 2021 – 2027.

Lărgirile la patru benzi înspre Arad și Satu Mare vor îmbunătăți circulația rutieră și vor reduce numărul accidentelor, acestea completând investițiile în infrastructură derulate de CJ Bihor în zona metropolitană a Municipiului Oradea, centurile Nojorid, Oșorhei, Sânmartin, și Sântandrei.

La licitațiile organizate de CJ Bihor pentru proiectarea și execuția lucrărilor de lărgire a DN 19 și a DN 79 Oradea – Arad au fost depuse opt oferte.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!