Ceea ce jurnaliştii bihoreni ştiau „pe surse” încă de acum două săptămâni, şi anume că realizatorul de emisiuni de la TTV Hizo Zoltan devine purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor sub administraţia Pasztor Sandor, a devenit o informaţie oficială miercuri, când Hizo şi-a făcut apariţia de-a dreapta lui Pasztor pentru prima oară în mod public, cu ocazia unei conferinţe de presă.

Aceasta a avut loc la o săptămână după ce Hizo a câştigat un concurs, la care a fost singurul candidat.

Hizo are un statut de angajat cu funcţie contractuală pe o perioadă provizorie, echivalentă mandatului preşedintelui Pasztor Sandor, şi îi succede unui alt fost jurnalist, Mircea Jacan, care conduce Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.

Hizo Zoltan a debutat în presă ca reporter Pro TV în 1995, în ultimii ani realizând la Televiziunea Transilvania, patronată de fraţii Ioan şi Viorel Micula, emisiunea „Analiza din redacţie”, şi concomitent deţinând şi funcţia de director de ştiri al postului.

De altfel, el intenţionează ca în ciuda noului său statut să continue să realizeze şi să prezinte emisiuni la TTV, însă de un profil diferit celor politice pe care le-a făcut până acum.